joi, 4 septembrie 2014

Probleme cu tenul? Remedii eficiente pentru curăţarea şi îngrijirea pielii



                        Aspectul pielii este un lucru extrem de important pentru fiecare dintre noi, dar perfecţiunea tenului nu este o caracteristică de care se bucură toată lumea. Acnee, puncte negre, pori dilataţi, cearcăne, sunt toate probleme grave ce uneori pot modifica personalitatea oamenilor, provocând stări depresive şi tulburări de comportament.

      În primul rând trebuie să nu uităm că acneea este o reflexie a stării spirituale şi că toate frustrările, stresul, oboseala şi trăirile negative se exteriorizează la nivelul tenului. Este important să ai grijă de tenul tău şi să aplici pe piele următoarele metode naturiste ce te vor vindeca, dar este şi mai important să păstrezi un echilibru în viaţa ta pentru o stare psihică sănătoasă şi un trai sănătos.



Oţet natural de mere




      Oţetul de mere este foarte bun şi sănătos pentru orice tip de ten. Acesta îndepărtează acneea pentru că reechilibrează pH-ul pielii şi omoară bacteriile ce încacrcă porii. Se amestecă o parte de oţet de mere cu 3 părţi de apă curată şi se curăţă zonele afectate cu o dischetă demachiantă. Se lasă 10 minute să acţioneze apoi se spală zona cu apă caldă şi se tamponează cu un prosop curat. Pentru a fii sigur ca nu vei leza pielea foloseşte o cremă hidratantă potrivită tenului tău. Procedeul trebuie repetat în fiecare seară iar primele schimbări sunt observabile în câteva zile.



Miere şi scorţişoară





   Cele două produse fac o combinaţie foarte bună când vine vorba de combaterea acneei. Scorţişoara omoară microbii iar mierea este perfectă pentru curăţarea tenului. Se amestecă două linguri de miere cu o lingură de scorţişoară apoi se aplică ca o mască pe pielea curată şi uscată. Lasă masca să acţioneze timp de 10-15 minute, apoi spală faţa cu apă caldă. Repetă o dată la două zile în primele două săptămâni, apoi mărește perioada între aplicări.



Usturoiul




         Se ştie că usturoiul este leacul bun la toate, deci şi pentru tenul problematic este tot un tratament eficient. Usturoiul luptă împotriva bacteriilor având proprităţi antiseptice de antibiotic. Se poate aplica sub formă de pastă direct pe zona afectată sau se poate tăia rondele şi fixa pe fiecare coş cu ajutorul unui leucoplast. Tratamentul cu usturoi se aplică seara şi se lasă să acţioneze până dimineaţa. Se spune ca este cel mai eficient în lupta cu acneea, mulţi dintre cei care l-au folosit scâpând de coşuri peste noapte.





Iaurt





       Iaurtul este bogat în zinc iar asta va ajuta la reducerea petelor şi închiderea porilor. Se aplică zilnic, sub formă de mască, se lasă 15-20 de minute apoi se îndepărtează cu apă caldă. Sunt recomandate şi masajele faciale cu iaurt, pentru dispariţia cearcănelor şi a ridurilor.






Argilă





         Argila este extrem de cunoscută pentru proprietăţile sale curative şi este folosită de mii de ani sub formă de detoxifiant. Se amestecă praful de argilă cu apă astfel încât să rezulte o pastă cremoasă, apoi se aplică pe ten. Pentru un efect mai bun se poate amesteca şi cu fructe, legume, miere, ulei de masline sau gălbenuş de ou.




Drojdie de bere





        Drojdia de bere este un adevărat elixir al frumuseţii, fiind folosită pentru tratarea tenului, căderea părului sau împotriva durerilor de stomac, aceasta este la bază o ciupercă minune ce conţine 17 vitamine vitale fiecărui om. Drojdia de bere ajută pielea să fie elastică şi repară rapid cicatricile, îndepărtează pistruii şi petele solare. Se aplica pe faţă ca atare, sau se amestecă cu ulei de măsline sau albuş de ou. După 30 de minute se spală faţa cu apă caldă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu